Wat is chronische Lyme?

TeekNaar schatting krijgen jaarlijks 43.000 mensen de ziekte van Lyme na een tekenbeet. Bij ongeveer 17.000 mensen wordt de ziekte te laat herkend en daardoor te laat behandeld, waardoor er zich bij ongeveer 10.000 patiënten chronische klachten ontwikkelen.

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de borrelia bacterie. Deze bacterie wordt op de mens overgebracht door de beet van het gevaarlijkste dier in ons land: de teek. Een tekenbeet kun je oplopen tijdens een verblijf in de natuur maar ook in je eigen tuin, of in het park. Kortom, iedereen kan door een teek besmet worden met de ziekte van Lyme.

Het aantal Lymepatiënten neemt de laatste jaren fors toe. Dit wordt veroorzaakt door een sterke toename van het aantal besmette teken en doordat het stellen van de juiste diagnose en het behandelen van de ziekte van Lyme in de praktijk nog steeds erg moeilijk is. Veel patiënten krijgen daardoor niet, of niet op tijd, de juiste behandeling, waardoor veel Lymepatiënten chronisch ziek en blijvend invalide raken. Jaarlijks overlijden er zelfs patiënten aan de gevolgen van deze slopende ziekte.

1 reactie

    • Jacqueline daams on 13 november 2017 at 20:20

    Volgens mij heeft mijn partner hier ook last van, we zijn al zeker 8 jaar bezig om uit te zoeken waar hij last van heeft maar in zijn bloed is niks terug te vinden, hij is hierdoor zijn werk kwijt geraajt, daardoor zijn huis, waardoor veel schulden. Naar jaren dokteren en depressies ggz onderzoek omdat het volgens de huisarts tussen de oren zit woont hij nu al bijna 2 jaar bij instanties waar hij ook niet verder komt omdat hij als hypergonde geboekt staat, HELP….niemand doet iets goeds voor hem en ik weet niet waar ik beginnen moet, mailadres j.h.j.jdaams1968@gmail.com

Geef een reactie

Your email address will not be published.