De Stichting

Missie / Visie

Stichting Lyme, Aangenaam’ wil een bijdrage leveren om de gevolgen van deze slopende ziekte voor de patiënten zoveel mogelijk te beperken. De stichting zet zich in om het onderzoek ter verbetering van de diagnostiek en behandeling van de ziekte van Lyme te bevorderen. 

Een tekenbeet kan voor de patiënt verstrekkende gevolgen hebben. Met name wanneer de diagnose ziekte van Lyme niet snel wordt vastgesteld en daardoor niet op tijd wordt begonnen met de behandeling van de ziekte van Lyme. Door de blijvende lichamelijke, neurologische en psychische klachten wordt de patiënt vaak buiten de maatschappij geplaatst. ‘Stichting Lyme, Aangenaam’ zet zich in om deze mensen weer aan te laten sluiten.

Beleidsplan

Jaarverslag

Bestuur

Het bestuur van ‘Stichting Lyme, Aangenaam’ bestaat uit een groep mensen met gedegen kennis van zaken die spelen rondom het runnen van een stichting en fondsenwerving:

 

pasfoto Ton KroonenMr. Ton Kroonen, zwager en vriend van Gerard de Bruin,
fiscalist bij ROND accountants I fiscalisten (voorzitter) (www.rondaccountants.nl)

 

 

 

 

 

image1Marinus Doornekamp, vriend van Gerard de Bruin en betrokken ondernemer (penningmeester)

 

 

 

 

 


Hannie de Bruin, weduwe van Gerard de Bruin.
Zij geeft ook de boeken uit, die Gerard heeft geschreven.
(www.mafschrijverij.wordpress.com)

 

 

 

 

 

 

Notariskantoor Kampschoer -41Mr Thijs Kampschöer notaris bij Notariskantoor Kampschöer (www.notariskampschoer.nl)

 

 

 

 

 

Bestuurders ontvangen op geen enkele wijze een vergoeding voor verrichte werkzaamheden.

Gerard de Bruin

Gerard de Bruin is de grondlegger van ‘Stichting Lyme, Aangenaam’. Vijf jaar heeft Gerard de Bruin tegen de ziekte van Lyme gestreden, veroorzaakt door een tekenbeet. In 2015 overleed hij op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte.

Jarenlang ijverde Gerard voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Lyme. Tot Gerard zijn laatste wens behoorde de oprichting van ‘Stichting Lyme, Aangenaam’ om meer bekendheid aan de ziekte van Lyme te geven en de ingrijpende gevolgen die de ziekte kan hebben op het dagelijks leven.