Verhuisbericht

MAF bericht VerhuisberichtHet is alweer zo’n vier jaar geleden dat psycholoog K. in het revalidatiecentrum, na afloop van het neuropsychologisch onderzoek, in klare taal vertelde welke hersenfuncties niet meer aan mijn wil gehoorzaamden. Dat was even slikken.

Enthousiast vertelde hij vervolgens over het verhuisbericht dat hij had ontvangen van een cliënt. Hoe knap hij het vond dat het haar gelukt was te verhuizen, ondanks dat haar brein ongeveer net zo disfunctioneerde als het mijne. Hoewel dit mij moest geruststellen of opbeuren, neem ik aan, kon ik hem alleen maar niet begrijpend aankijken. Dat is toch niet zo moeilijk, verhuizen.

Ik schrijf dit MAF bericht in ons nieuwe appartement. Een huis dat perfect past bij mijn fysieke en neurologische beperkingen. Het voelt als een maatkostuum, gemaakt van de beste zijde. Niets doen, mij zoveel mogelijk afzijdig houden en zo min mogelijk kijken hoe anderen hard werkten om de nieuwe woning klaar te maken en de oude te ontmantelen, dat is zo’n beetje het zwaarste wat ik de afgelopen tijd heb gedaan.

Gedragen door de sterke rug en schouders van echtgenote H. en de hulpvaardige handen van de kinderen, familie en vrienden ben ik van de ene naar de andere woning gegaan. Toch heeft de verhuizing mijn brein en lichaam in al zijn voegen doen kraken. Ik voelde mij als een walnoot die, ingeklemd tussen de kaken van de notenkraker, onder de toenemende druk begint te scheuren maar net niet open barst. Het zal enige tijd duren voor de scheuren zijn geheeld. Dat heb ik er graag voor over. Nu, vele jaren later begrijp ik wat K. mij toen wilde zeggen.

Gerard de Bruin 3

Gerard de Bruin
Contact

 

 

Lees ook het MAF bericht De beklimming

Bestel hier:
MAF berichten vanuit een ontregeld brein door Gerard de Bruin  Buiten gewoon door Gerard de Bruin

5 reacties

Naar het reactie formulier

  • boenders on 8 juni 2015 at 17:05

  Soms moet er een tijd overheen gaan voor dat dingen tot ons door dringen.
  Wensen jullie nu voorlopig wat rust voor beiden.

  • Jan Verhoeven on 6 juni 2015 at 20:39

  Goed te lezen dat jullie zijn gearriveerd en er op vooruit zijn gegaan. De notenkraker is weg, dat scheelt alweer. Veel plezier daar. We zijn benieuwd

  • Gidi on 5 juni 2015 at 07:07

  Wij zijn er voor jullie <3

  • Jan on 4 juni 2015 at 22:12

  It’s a long way to Tipperary.

  • Rob on 4 juni 2015 at 16:34

  Notenkrakersuite !!!

  Houd je sterk.

Reacties zijn uitgeschakeld.