Oversteken

MAF bericht OverstekenGesproken versie MAF bericht Oversteken

Een kleurige, blinkende stroom. Gezinnen, stellen en enkelingen volgen de voor hen uit snellende achterkant. Als windhonden op de renbaan, jagend op een denkbeeldige haas. De rijen blijven zorgvuldig gesloten. Geen doorkomen aan.

Op een ijzeren paal bezijden de weg bevindt zich een zwart knopje. Uitnodigend op vingerhoogte. Mijn vinger drukt het rondje ter grootte van een muntdropje naar binnen. Heel even, maar resoluut. Het is nog slechts een kwestie van wachten op de magische uitwerking van die ene, korte aanraking van vingertop en knop.

Gebiologeerd kijk ik naar het dwingende licht dat boven de voortrazende metalen rivier gloeit. Als een helderziende die de nabije toekomst voorspelt. Groen zal oranje worden. Oranje gaat moeiteloos over in rood. Stop. Een vrijgeleide naar de overzijde.

Als de Rode zee voor Mozes opent zich een pad in de verstilde rivier. Behoedzaam fiets ik voor de glimmende grillen van de voertuigen langs. De motoren grommen, opgezweept door ongeduldige rechtervoeten.

 Zodra het laatste stukje fiets de overkant heeft bereikt, hoor ik achter mij hoe de paardenkrachten worden losgelaten. Piepend en grauwend overspoelen de naar voren springende auto’s de doorwaadplaats. Een laatste geërgerde blikt glijdt pijnloos van mijn rug. Aan de overkant is alles snel vergeten.

Gerard de Bruin
Contact

Gebundelde MAF berichten:
Buiten gewoon door Gerard de Bruin  MAF berichten vanuit een ontregeld brein van Gerard de Bruin
Lees ook de MAF berichten Gebaar en Wilniet.

1 reactie

    • Jan on 20 november 2014 at 17:28

    De grillen van het grommende grijpgrage gemotoriseerde koetsvee van de Freds en Barneys zijn even ondoorgrondelijk stompzinnig als hulpeloos agressief nodeloos ziekend zoekend naar een zwak element op een dito moment. En bij rood staan ze voor paal.

Reacties zijn uitgeschakeld.