Bam!

Het scheelde niet veel of hij was bloedend op de vloer ineen gezegen. Neergeslagen door een woedende vuist. De kapotte lippen half open in een verbaasde grimas. De keel was tot niet meer in staat dan het produceren van een zacht, angstig gereutel.

Eigen schuld. Had hij maar niet moeten komen verkondigen dat hij mijn stoere, rode Easyrider driewielfiets zou afnemen. Mijn vrijheid. Wie was hij om te zeggen dat ik mijn fiets niet meer als fiets gebruikte, maar als een scootmobiel. Nog nooit had hij mij er op zien rijden. Dat het beter was de fiets te vervangen door zo’n achterlijk elektrisch aangedreven invalidenwagentje. Wat wist hij daar nou van, die zelfgenoegzame vent met zijn niet grappige grapjes. Sodemieter op man. Bam!

Met hond J. tussen mijn voeten gezeten toer ik sinds enkele dagen weer de wijde omgeving rond. Op een blinkend nieuwe scootmobiel. Willy noem ik hem, geen idee waarom. Geluidloos zoevend vreet Willy zonder problemen de kilometers van de straten. Soms stapvoets, dan weer zo snel dat de haren achter mijn hoofd aan slierten.

De brenger heeft ongedeerd mijn appartement verlaten. Er was moed voor nodig, en lef om een spiegel voor mijn gezicht te houden. Mij zover te krijgen dat ik naar mijzelf bleef kijken, net zolang tot ik het zag: de waarheid. Daarvoor heb ik hem een compliment gegeven. Zijn lippen prevelden een verbaasd ‘bedankt’.

Gerard de Bruin 3

Gerard de Bruin
Contact

 

 

Lees ook het MAF bericht Heel

Bestel hier:
MAF berichten vanuit een ontregeld brein door Gerard de Bruin  Buiten gewoon door Gerard de Bruin
Schrijfsels op maat

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. De scootmobiel kan, afhankelijk van de omstandigheden, tussen de 40 en 60 km afleggen Anja. Maar voor de veiligheid wordt er uitgegaan van actieradius van maximaal 35 km. Verder dan ik met de fiets kon rijden. Een 45 km autootje zit er niet in. Dat gaat te snel voor mijn vertraagde brein. De topsnelheid van 17 km/u van de scootmobiel is voor mij al best snel. Dus Oss zal ik helaas niet halen. Althans, niet met de scootmobiel. Maar gelukkig zijn er voldoende mensen die mij met de auto overal naar toe willen chaufferen.

 2. Hoe ver kun rijden je op een scootmobiel? Vast verder dan op de fiets.
  Krijg je nu ook zo’n 45 km autootje? Daarmee kun je zelfs in Oss komen….

  • boenders on 10 juli 2015 at 18:35

  Ondanks alles wensen wij jou prettige tochtjes met Willy.
  hartelijke groet.

  • jan Meurs on 10 juli 2015 at 12:24

  Though the road is rough and rocky, Rocky rides again!

  • Michiel on 9 juli 2015 at 19:14

  Willy wel of Willy niet?
  Het is helaas geen vraag, je moet verder.
  Maar je kunt hem moeilijk Muttie noemen.

  Groet Michiel

 3. Met dit verschil dat die van mij sneller is Rob.

 4. Jij zegt het Ineke.

  • Rob on 9 juli 2015 at 16:39

  De titel van dit verhaaltje en het begeleidende filmpje deden me direct denken aan: https://www.youtube.com/watch?v=sBe3QzVW5_8

  • I vonk on 9 juli 2015 at 16:36

  Geweldig..bijna een thriller wat het ook is nietwaar.

Reacties zijn uitgeschakeld.